Nisan 21, 2010

Bence Şimdi Sen De Herkes Gibisin

Bence Şimdi Sen De Herkes Gibisin
Gözlerim gözünde aşkı seçmiyor..
Onlardan kalbime sevda geçmiyor!
Ben yordum ruhumu biraz da sen yor..
Çünkü bence şimdi herkes gibisin.

Yolunu beklerken daha dün gece,
Kaçıyorum bugün senden gizlice.
Kalbime baktım da işte iyice,
Anladım ki sen de herkes gibisin.
Büsbütün unuttum seni eminim...
Maziye karıştı şimdi yeminim.
Kalbimde senin için yok bile kinim,
Bence sen de şimdi herkes gibisin.

NAZIM HİKMET


   Çok sevdiğiniz bir insanı unutabilir misiniz? 'Unuttum' dediğinizde cidden unutmuş olur musunuz? Beraber izlediğiniz bir filmde ya da izlerken onu hayal ettiğiniz bir filmi tekrar izlediğinizde o gelmez mi aklınıza? Okuduğunuz bir şiir de,dinlediğiniz bir şarkı da,onunla gezdiğiniz yerlerde hiç düşünmez misiniz geçmişi? Bir iç çekmez misiniz?
  Unutmak diye birşey yok bence.Yaptığımız şey unutmak olamaz. Şu an sevgilisi olan biri çocukluk aşkını hiç hatırlamaz mı? Evlilik hazırlığında olan genç kız elini tutan ilk erkeği, üniversitedeki genç adam ilk öpüştüğü kızı,boşanan bir insan boşandığı eşini hiç mi hatırlamaz? Hayır hayır,unutmak değil bu eminim. Bu değerini yitirmek... Özlememek.. Onu düşündüğünde kalbinin hızlı atmaması,canının acımaması,gözlerinde buğulu camların oluşmaması,hayal kurmamak... Bunların tamamı işte. Ama gerçek anlamıyla unutmak değil. Sadece doğru kelime olmadığı için 'unuttum' diyoruz.
  Ben seni gerçek anlamıyla unutmadım Bay Aşk. İstesem de unutamam ki... İnsan ona acı veren ilk erkeği, uğruna ağladığı ilk adamı,gelecek diye umut ederek yıllarını verdiği,hayatında ilk ve tek kez sevdiği aşkını nasıl unutabilir ki! Ben seni unutmadım.Ama artık hayallerimde sana yer yok.. Kalbim hızlı çarpmıyor adını duyduğumda,sesini duyduğumda günlerce kendi gelememe halini yaşamıyorum,ağlayamıyorum senin için...  Ama eğer doğru kelimeyi bulamıyorsak, şimdilik o kelimeyi kullanayım ben de..  Ben galiba seni 'unuttum' Bay Aşk!

1 yorum:

  1. Hayatta en nefret ettiğim cümlelerden birisi. Bence şimdi sen de herkes gibisin. Herkesleştin derler ya tükürür gibi dudaklarının arasından tiksinerek. Herkes gibi olsaydım, aklında olmasaydım hala bana bu cümleyi kuruyor olmazdın. Sadece bir gerçeği örtmeye çalışıyor gibi geliyor. Hala unutamadığın gerçeğini. Ya da bana öyle geliyor bilmiyorum. Ama bunu duymaktan nefret ettiğimden eminim. (:

    YanıtlaSil

Ahh ölürüm sizee..


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com